Висока туристичка школа
  • Телефони: 011/2698-222; 011/3196-630; 011/196-631
  • Адреса: Булевар Зорана Ђинђића 152а , Нови Београд
  • Web:http://www.visokaturisticka.edu.rs

Висока туристичка школа

Висока туристичка школа, основана 1967. године као државна институција, има најдужу традицију у образовању кадрова за потребе туристичке привреде. Школа образује кадрове за обављање стручних послова и управљачких функција у предузећима туристичке привреде.

Садашњу, лидерску позицију Школе, обезбедиле су бројне генерације професора и студената који су се доказали у науци и пракси, како у земљи тако и у иностранству. Висока туристичка школа је модерна високообразовна установа која својим студентима пружа образовање, коју одликују традиција, квалитетан наставни и ваннаставни кадар и врхунска техничка опремљеност.

Интересовање за Високу туристичку школу већ годинама је велико, а савремени наставни план и програм, знање, стручност и искуство професора гаранција су успеха. Школа је добитник великог броја домаћих и страних награда и признања за квалитет и развој образовног процеса.
    

Поред предавања, вежби и консултација, Школа велику пажњу посвећује стручној пракси и екскурзијама као саставном делу укупног образовног процеса. Стручна пракса, коју студенти имају могућност да обављају у најеминентнијим предузећима туристичке привреде у земљи и иностранству, као и стручне екскурзије које сами организују и реализују широм Србије и Европе, дају непоновљиво искуство које ће сутра моћи да примене у својим професионалним каријерама.

Међународна сарадња одавно је заштитни знак ове високошколске установе, па је већ уобичајен и долазак страних предавача, који своје богато искуство и знање деле са студентима. Школа има развијену сарадњу са великим бројем факултета и других високошколских установа у земљи и иностранству. Висока туристичка школа организује и манифестацију „Амбасадори говоре“, у оквиру које амбасадори туристички најразвијенијих земаља, уз пригодан програм и дружење, представљају студентима Школе особености и културу своје земље, као и достигнућа својих земаља у области економије и туризма.
    

Школа је организатор Прве Београдске међународне туристичке конференције-БИТЦО 2012. под називом „Савремени туризам жеље и могућности“ која је привукла велики број стручњака из читавог света.

Наставни кадар и студенти Високе туристичке школе активно учествују у организацији и реализацији великог броја стручних манифестација, конференција и сајмова (Међународни фестивал туристичког и еколошког филма „СИЛАФЕСТ“, Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“, Сајам туризма у Београду, „ЛОРИСТ“ у Новом Саду ...).

Школа издаје и научно-стручни часопис „Туристичко пословање“ у коме се објављују чланци из теорије и праксе туризма. Висока туристичка школа велику пажњу посвећује култури и спорту, па тако у свом саставу има КУД ВТШ „Нови Београд“, плесну групу ВТШ и спортско друштво, који су остварили значајне успехе на различитим манифестацијама и такмичењима.
    

Школа је такође и организатор међународног конкурса за графику, у категорији академских графичара и студената завршних година ликовних академија, као и конкурса за најлепше фотографије Србије - „Лепо лице Србије“