Pijaca Bežanija

 
Pijaca Bežanija
  • Telefoni: 011 227 7287
  • Adresa: Vojvođanska 56, Novi Beograd
Pijaca u centru novobeogradskog naselja Bežanija otvorena je 1978. godine. Nalazi se u blizini crkve, a svojim izgledom savršeno se uklapa u okolni ambijent. Prostire se na površini od 1.500 kvadratnih metara i spada u red manjih gradskih pijaca, a u vreme kada je otvorena slovila je za jednu od modernijih u gradu. Ponuda raznovrsnih proizvoda sasvim je dovoljna da podmiri potrebe stanovnika ovog naselja, mada im je na raspolaganju i obližnja velika pijaca u Bloku 44.

Pijaca na Bežaniji danas broji 74 tezge, desetak obodnih lokala za prodaju mešovite robe i dve izvanredno snabdevene mesare. Natkrivena je, a uslovi prodaje su u potpunosti prilagođeni prodavcima, aeracija ( protok vazduha) je odlična, pa izloženi proizvodi dugo mogu da ostanu sveži.

Zakupci prodajnih mesta uglavnom su surčinski seljaci i proizvođači iz Vojvodine. Subotom i nedeljom, ovo je prava seljačka pijaca, kada prodavci iz sela donjeg Srema žiteljima Bežanije nude sveže povrće i voće. Na njoj prodaju pravi ratari, pa se ovde može naći povrće praktično tek ubrano iz bašte, veoma kvalitetna šargarepa i luk, kao i sveža domaća jaja. U suštini, ovo je prava zelena pijaca, na kojoj pazari uglavnom lokalno stanovništvo.

Uređenje pijace izvršeno je početkom 2010. godine. Osvežena je fasada svih objekata, sanirana nadstrešnica pijačnog platoa i uređeni su prilazi pijaci.